Storybox.dk = filmet fortællekunst

Storybox.dk er er udviklingsprojekt som producerer mundtlig fortælling til internettets digitale medier. Målet er, at det nærvær og den meningsskabelse, som mundtlig fortællekunst har givet mennesker gennem alle tider, også finder sin plads i de nye sociale medier. Den professionelle fortæller kommer tilstede i lytterens rum via et digitalt medie, og skaber dermed basis for fantasi, erindring og egen fortællelyst.
Det er muligt takket være mennesker evner til at danne indre forestillingsbilleder.Moderne neurologi peger på, at oplevet handling er lige så aktiverende for den indre billeddannelse, som virkelige fysisk handling. Det betyder, at en dreven historiefortæller med sine ord, sin betoning, mimik og skyggebevægelse, kan bringe lytteren og betragteren  ind i en tilstand, hvor digitalt tilstedeværelse er en oplevet realitet.

Storybox.dk er et internetforlag for mundtlig historiefortælling, som er udviklet i samarbejde med journalist, Carsten Legaard, Dialogdesigneren

www.storybox.dk
Den første internet billedbog for børn og deres voksne "En dreng med en livlig fantasi" - 12 af fortælleren, Jens Peter Madsens historier om barndom, set fra barnets synsvinkel illustreret af billedkunstner Tanja Eijgendaal
Se den her

1960erHistorier.dk
Et nyt undervisningsmiddel bestående af 139 videoer med filmet fortællekunst og fortællinger af mennesker som var børn eller unge i 1960erne. Vidoerne vil sætte børn i gang med at undersøge 1960erne, og inspirere dem til at få deres egne bedsteforældre til at fortælle personlige historier om deres oplevelser i 1960erne. Produktionen af videoerne er finansieret af midler fra Ministieriet for børn og undervisnings Tips og Lotto pulje til fremstilling af nye undervisningmidler. Det er gratis til rådighed for lærere, elever og andre interesserede på www.1960erhistorier.dk Videoerne er produceret af Dialogdesigneren v. Carsten Legaard.

Digital storytelling
På siden www.digitalstoryteller.dk finder du nogle af de første forsøg med filmet fortællekunst offentliggjort. Siden bygger på et tÃæt samarbejde med Erling Hjernø, som har filmet, redigeret og komponeret musik til flere af fortællingerne. Filmene er bevidst gjort helt enkle for at fokusere på fortællingen og på at skabe et "digitalt nærvær" mellem fortæller og lytter.

Sporjagt - børn og billeder
Jens Peter Madsen er idemand og instruktør af den første fagbog i det talte ords form. Produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tipsmidler og i samarbejde med Erling Hjernø. Kunstpædagog Ole Lambertsen fortæller med baggrund i sit tidligere arbejde ved Brandts udstillinger i Odense. Se mere

Billundfortællere
Jens Peter Madsen har leveret et pilotprojekt "Billundfortællere" for Billundcentret, Billund bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv, hvor tre lokale fortællere blev instrueret og filmet med personlige historier. Projektet blev fremlagt ved et offentlig arrangement i Bullundcentrets 40 års Jubilæum, den 16. april 2013. - Projektet afvikledes i samarbejde med fotograf og journalist Carsten Legaard.

Storybox for børn

Jens Peter Madsen medvirker i og instruerer andre fortællere til filmet storytelling for børn, som afprøves i Mee Wee Room i Den Sønderjydske Idrætsinstitution i Hoptrup og på H.C.Andersen Børnehospitalet i Odense.

Kontakt fortælleren her

 


 


Min første Coca Cola - Jens Peter Madsen


Danmarkshistorie fortalt som i gamle dage.
v/ Jens Peter Madsen

"Da jeg fik høns" , Jens Peter Madsen

"I en hule af sne" Jens Peter Madsen