Fortælling for børn

Langt de fleste børn er parate til at gå med på de gode historiers præmisser, som er de samme som legen og fantasiens grundspørgsmål ”Hvad nu hvis ...?”

Nutidens børn oplever og hører rigtig mange historier gennem  billed - og lydmedier, og mange af børnene er rigtigt gode til at digte og fortælle deres egne historier.

Men ofte går det alt for stærkt, og mange børn oplever for sjældent at finde den ro og fordybelse, som udvikler og træner barnets indre billeddannelse og evnen til at forestille sig komplicerede sammenhænge.

Fortælling og højtlæsning kan skabe ro og koncentration i en børnegruppe og det er et vigtigt element af al tale og tænkning - De mere om det fortællende samvær

Du kan selv give dine børn den slags muligheder og ressourcer, når du skaber ro og fordybelse sammen med børnene gennem fortælling for børn og højtlæsning for børn. Se mere om Historiefortælling i skolen og følg Facebookgruppen  "Historiefortælling i skolen" hvor 3800 lærere og skolepædagoger deler ideer og erfaringer

Historiefortælling for børn

Du kan også engagere en professionel historiefortæller til at åbne deres øjne for, hvor lækkert det er at give sig hen og lytte til gode historier. Og du kan give dig selv inspiration til, hvordan du selv fortæller historier og læser højt.

Vælg et program som passer til dine børns alder og forudsætninger. Vælg mellem nedenstående temaer og emner, som alle hører til fortællerens yndlingshistorier.

Som du kan se herunder, har denne fortæller masser af fortællinger til børn, så du kan roligt spørge efter en fortælling for børn som passer til dine ønsker og behov.

Det er en fordel at dele børn op i aldersgrupper og tilpasse længden efter børnenes erfaring med fortælling og højtlæsning.

3 – 5 år max. 20 min. + samtale
6 – 8 år  
max. 30 min. + samtale
9 – 12 år
max. 40 min. + samtale
13 – 16 år
efter nærmere aftale

Pris 3000 – 7500 kr. efter antal klasser og hold

Det er en fordel at dele børn op i aldersgrupper og tilpasse længden efter børnenes erfaring med fortælling og højtlæsning.

3 – 5 år max. 20 min. + samtale
6 – 8 år  
max. 30 min. + samtale
9 – 12 år
max. 40 min. + samtale
13 – 16 år
efter nærmere aftale

Pris 3000 – 7500 kr. efter antal klasser og hold

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

Dorthe Andreas

Dorte Andreas

Næstformand i Skolelederforeningen 

Vi voksne var spændte på, hvordan 460 elever i alderen 6-16 år ville tage i mod en halv times udelukkende lytten til det fortalte levende ord. Vi kunne tage det helt roligt og slappe af og også nyde historierne selv. Eleverne elskede det, og Jens Peter Madsen tryllebandt dem med historier om Rolling Stones, langt hår og den første smag af cola.

Ved siden af mig sad en lille dreng på 6-7 år, og ind i mellem kunne jeg høre hans klukken af grin over de historier, som Jens Peter fortalte. Det kom helt nede fra maven. Hvilken herlig oplevelse at give eleverne. 

DIALOGISK FORTÆLLING MED BØRN

Jens Peter Madsen


"Dialogisk fortælling med børn er en særlig måde at tænke og tale sammen på. Når nogen fortæller for os, får vi selv lyst til at fortælle, og vi lærer at lytte uden at forstyrre. Behovet for at fortælle er medfødt, men færdigheden læres, når nogen fortæller for os og når nogen tager sig tid til at lytte til os"


Læs hele artiklen om dialogisk fortælling med børn