Gør det selv historiefortælling

Historiefortælling er en kunst, som har været dyrket gennem årtusinder, hvor mennesker lærte om livet, morede sig og fordrev tiden. 

At fortælle historier er næsten det samme som at synge og danse. Nogle få bliver af forskellige grunde mestre i fortælle, synge eller danse. Det er de, som vi kan beundre og nyde ved særlige lejligheder.              

De fleste andre fortæller, fordi de ikke kan lade være og fordi det er rigtig sundt og dejligt for dem selv og deres nærmeste. Eller fordi det kan være til gavn og glæde i deres arbejde som lærere, pædagoger, konsulenter o.a.

Det er dette store flertal som denne side henvender sig til. Til dem lyder fortællerens opfordring ”Gør det selv historiefortælling”

Det kommer alt sammen med øvelsen.

”Det er med mennesket og fortællingen, som det er med fisken og vandet. Den sidste som opdager vandet er fisken – den svømmer jo rundt i det” – JEROME BRUNER

Click to Tweet

Jens Peter er en af de mest jordnære fortællere, jeg kender. Selv er han en suveræn fortæller, men hjælper gerne (os) nybegyndere: man mærker, at han tror på sin historie og skaber sig derved troværdighed hos lytteren

Johannes Thomsen

Johannes Thomsen

Oversætter og fortæller 

Her kan du se et eksempel på fortælling ud fra egne erindringer fra barndommen