Engagement og samvær med andre mennesker via nettet? Det kan vi godt!

Historiefortælleren kigger stadig langt efter at bøgetræerne igen springer ud.


Ti måneder med Corona nedlukning har sat sine spor for mange, som længes efter samværet med andre til foredrag, koncerter, fortælling, samtaler m.m. - Men håbet er stadig lysegrønt med den mørke tids mange løfter om kommende lys, varme og vaccinationer.


Arrangører er i gang med at planlægge sommerens og efterårets programmer og arrangementer - og fortælleren glæder sig over at kunne sætte nye datoer i kalenderen.


Men indtil da vil vi i endnu et par måneder være afskåret fra at gå ud steder, hvor vi er forsamlet til underholdning og oplevelser. Vi vil i endnu en tid være karantæneramte eller opfordret til at holde os hjemme for at undgå smitte..


Takket være videoteknologi kan du stadig komme til at overvære en hyggelig stund med historiefortæller og foredragsholder Jens Peter Madsen. Selvom det foregår via internet, er der mulighed for spørgsmål og debat.


Historiefortæller og foredragsholder Jens Peter Madsen har mere end ti års erfaring med at underholde og engagere mennesker gennem video.

Vælg foredrag og historiefortælling direkte til din hjemmeskærm. Se herunder

FOTO: ARD JONGSMA

Fortællinger og foredrag på skærmen - et par eksempler

PARADISETS HAVE [7:47]

LÆRER JØRGENSENS DANMARKSHISTORIE [3:04]

REJSEGRAMMOFONEN [6:17]

ISTAPPEN [8:17]

GODNAT OLE, PENGENE LIGGER I VINDUET [2:47]

RADIO LUXEMBOURG [5:12]

Alt dette kan du benytte og linke til kvit og frit, når blot du henviser til Storybox.dk som har alle rettigheder til videoerne.
Efter den 1. september kan oplysningsforbund, foredragsforeninger og andre arrangører booke deres eget foredrag eller fortælleprogram med eget logo og med visningsrettigheder til deres deltagere. Bed om et tilbud.

For børn ...


Børn skal have historier - masser af historier, og de skal helst fortælles og læses højt af alle de, som har med børnene at gøre i dagligdagen – forældre, bedsteforældre, pædagoger, lærere, præster o.a.

Børn, som hører mange historier, oplever mening og sammenhæng i tilværelsen og udvikler dybere relationer til deres voksne.

Når I har brug for en særlig oplevelse til børnene eller til inspiration for jer selv, kan I bestille historiefortæller Jens Peter Madsen til at underholde med et program for de helt små 3 – 5 år, indskolingens børn 6-8 år, mellemtrinnet 9 – 11 år eller de ældre 12 – 15 år.

Det kan være et program med hans egne historier om ”En dreng med en livlig fantasi” eller det kan være eventyr, fabler, danmarkshistorie eller bibelhistorie fortalt som i gamle dage. En fortælleoplevelse til jeres børn, kan med fordel forbindes med et fortælleværksted eller en samtale mellem fortælleren og de involverede pædagoger, lærere eller forældre.

Historiefortælling for børn. Foto: Sabina Fratila

Historiefortælling for børn. Foto: Sabina Fratila

NB! Udbydes både som traditionel undervisningsaktivitet og som online foredrag. 

Tinsoldaten

Mikkel Ræv

En dreng med en livlig fantasi

Den grimme ælling

Mordet i Finderup Lade

Bibelhistorie

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

Vi genkendte de steder historien foregik. Vi var en aktiv del af historiens drama. Og vi frydede os, når det gik godt

Click to Tweet

For ældre ...


”Jeg kan se det hele for mig, når du fortæller om din barndom.”


Sådan siger mange ældre mennesker, når historiefortæller Jens Peter Madsen underholder på landets pleje- og dagcentre, i ældreklubber, på seniorhøjskoler o.l. med sine fantasifulde historier fra sin egen barndom.


Det er sundt og helsebringende at erindre, og det er godt at fortælle andre om det, som man har oplevet i sit lange liv. Og selv om hukommelsen ikke bliver bedre med alderen, så er det, som om erindringen bliver bedre og bedre, særligt når det handler om de oplevelser, vi havde, da vi var børn.


Det gælder også demente, som måske ikke husker ret meget, men som ofte smiler, griner og kommenterer, når fortælleren ruller sine egne erindringshistorier ud.

Ældre publikum

NB! Udbydes både som traditionel undervisningsaktivitet og som online foredrag. 

Barndomshistorier

Danmarkshistorie

Bibelhistorie

H. C. Andersen historier

Fortælletime

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

Jens Peter Madsen tryllebandt os alle med sine fortællinger, da han gæstede Liv
i Stationens SØNDAGSHISTORIE. Vi glæder os til et gensyn og endnu flere historier,
der sætter tiden i stå, imens de indre billeder myldrer frem.
Vi bliver mindet om, hvor livgivende og dannende fortællingen er. Lad ikke fortælling
gå i glemmebogen. Vi har brug for den mere end nogensinde.
Man får helt lyst til at sætte sig godt tilrette med en herlig flok unger og lade alle fortællingerne fra biblen og danmarkshistorien flyde fra Jens Peter Madsen.
Sådan et projekt, Søndagsskole, kunne komme mange forældre og børn til stor glæde og gavn. Er det det, vil skal?

Karin LykkegaarD

LIV I STATIONEN, RINGE

For travle ...


Det er skønt at glemme sig selv og sin travlhed et øjeblik.

 

Det erkender mange aktive mennesker, når de for en kort stund oplever en rigtig historiefortæller til et personalearrangement, et forældremøde, en konference, en fest, en generalforsamling, et højskolekursus, på internettet eller hvor voksne nu forsamles efter en travl hverdag.

En godt fortalt historie skaber en anden slags virkelighed, en fiktion, som giver os et frirum og en mulighed for at se tilværelsen og dens udfordringer fra en anden side.

Historiefortæller Jens Peter Madsen har underholdt store og små forsamlinger i vidt forskellige sammenhænge, og han sammensætter gerne et program som passer lige netop til dit arrangement.

travle mennesker

NB! Udbydes både som traditionel undervisningsaktivitet og som online foredrag. 

Kan det virkelig passe?

Storyslam

Fortælletime

H. C. Andersens historier som vi kender

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

Dorthe Andreas

Dorte Andreas

Næstformand i Skolelederforeningen 

Vi voksne var spændte på, hvordan 460 elever i alderen 6-16 år ville tage i mod en halv times udelukkende lytten til det fortalte levende ord. Vi kunne tage det helt roligt og slappe af og også nyde historierne selv. Eleverne elskede det, og Jens Peter tryllebandt dem med historier om Rolling Stones, langt hår og den første smag af cola.

Ved siden af mig sad en lille dreng på 6-7 år, og ind i mellem kunne jeg høre hans klukken af grin over de historier, som Jens Peter fortalte. Det kom helt nede fra maven. Hvilken herlig oplevelse at give eleverne. 

Lyt til min barndoms fortælling, Paradisets have. I denne udgave er den et bidrag til podcast-serien udgivet af Fortællere i Danmark, FIDA podcast

sådan bliver du verdens bedste historiefortæller

Lige ud af hovedet og uden bog 


Lige ud af hovedet og uden bog er en personlig beretning om et liv, et studie og en praksis som historiefortæller. Det er en håndbog med opgaver og øvelser, som kan hjælpe læseren på vej til at kunne videreformidle sine egne personlige historier. Lån den på biblioteket eller køb den her

© 2018, historiefortæller Jens Peter Madsen – Design by Dialogdesigneren.dk

Jens Peter Madsen

Kom med på live-listen

Kunne du lide min Fortælletime, så bliv skrevet på listen. Så får du en invitation til min næste Fortælletime