Ord bliver til billeder, når vi hører en god historiefortæller

Det kan jeg sagtens forestille mig" siger de fleste, når de har hørt en god historie, eller når nogen har fortalt dem noget vigtigt."


Evnen til at forestille sig noget, som skete en gang eller som kunne ske, er motor og drivkraft i al historiefortælling. Den som fortæller, må kunne se sin historie for sit indre blik, og den som hører historien, oplever og forstår historien for sit indre blik.


”Historiefortælling bliver man aldrig for gammel til,” siger historiefortæller Jens Peter Madsen. Derfor fortæller han med lige stor glæde sine historier for børn som for voksne – for unge som for ældre.


"Husker du, hvor dejligt det var, når du fik fortalt eller læst en historie højt?"


"Ofte kunne vi se det hele for os i fantasien. Så var vi måske selv helten. Vi genkendte de steder historien foregik. Vi var en aktiv del af historiens drama. Og vi frydede os, når det gik godt."


Jens Peter Madsen tager udgangspunkt i en meget gammel og hæderkronet tradition for mundtlig fortælling, som mange mennesker kender fra deres barndom og skoletid, og som før i tiden var en anerkendt metode til at lære alt det, som er godt at vide og huske om livet.

Jens Peter Madsen har i snart 25 år optrådt professionelt med mundtlig fortællekunst i mangfoldige sammenhænge 

Jens Peter Madsen

og anledninger. Og han lader sig gerne udfordre af nye opgaver og muligheder, hvor historiefortælling kan være til gavn og glæde for mennesker.


Han har samlet sig et stort og mangfoldigt repertoire af historier, som passer til alle aldersgrupper og til enhver lejlighed, hvor der er brug for en underholdende og inspirerende oplevelse.

Vælg et af nedenstående programmer eller ønsk et fortælle- program, som passer til netop dit arrangement.

Vi genkendte de steder historien foregik. Vi var en aktiv del af historiens drama. Og vi frydede os, når det gik godt

Click to Tweet

For børn ...


Børn skal have historier - masser af historier, og de skal helst fortælles og læses højt af alle de, som har med børnene at gøre i dagligdagen – forældre, bedsteforældre, pædagoger, lærere, præster o.a.

Børn, som hører mange historier, oplever mening og sammenhæng i tilværelsen og udvikler dybere relationer til deres voksne.

Når I har brug for en særlig oplevelse til børnene eller til inspiration for jer selv, kan I bestille historiefortæller Jens Peter Madsen til at underholde med et program for de helt små 3 – 5 år, indskolingens børn 6-8 år, mellemtrinnet 9 – 11 år eller de ældre 12 – 15 år.

Det kan være et program med hans egne historier om ”En dreng med en livlig fantasi” eller det kan være eventyr, fabler, danmarkshistorie eller bibelhistorie fortalt som i 

gamle dage. En fortælleoplevelse til jeres børn, kan med fordel forbindes med et fortælleværksted eller en samtale mellem fortælleren og de involverede pædagoger, lærere eller forældre.

Tinsoldaten

Mikkel Ræv

En dreng med en livlig fantasi

Den grimme ælling

Mordet i Finderup Lade

Bibelhistorie

For ældre ...


”Jeg kan se det hele for mig, når du fortæller om din barndom.”


Sådan siger mange ældre ​mennesker, når ​historiefortæller Jens Peter Madsen underholder på landets pleje- og dagcentre, i ældreklubber, på seniorhøjskoler o.l. med sine fantasifulde historier fra sin egen barndom.


Det er sundt og helsebringende at erindre, og det er godt at ​ fortælle andre om det, som man har oplevet i sit lange liv. Og selv om hukommelsen ikke bliver bedre med alderen, så er det, som om erindringen bliver bedre og bedre, særligt når det handler om de oplevelser, ​vi havde, da vi var børn.


Det gælder også demente, som måske ikke husker ret meget, men som ofte smiler, griner og kommenterer, når fortælleren ruller sine egne erindringshistorier ud.

Ældre publikum


Barndomshistorier

Danmarkshistorie

Bibelhistorie

H. C. Andersen historier

Fortælletime

For travle ...


Det er skønt at glemme sig selv og sin travlhed et øjeblik.

 

Det erkender mange aktive mennesker, når de for en kort stund oplever en rigtig historiefortæller til et personalearrangement, et forældremøde, en konference, en fest, en generalforsamling, et højskolekursus, på internettet eller hvor voksne nu forsamles efter en travl hverdag.

En godt fortalt historie skaber en anden slags virkelighed, en fiktion, som giver os et frirum og en mulighed for at se tilværelsen og dens udfordringer fra en anden side.

​Historiefortæller Jens Peter Madsen har underholdt store og små forsamlinger i vidt forskellige sammenhænge​, og han sammensætter gerne et program som passer lige netop til dit arrangement.

travle mennesker

Kan det virkelig passe?

Storyslam

Fortælletime

H. C. Andersens historier som vi kender

Dorthe Andreas

Dorte Andreas

Næstformand i Skolelederforeningen 

Vi voksne var spændte på, hvordan 460 elever i alderen 6-16 år ville tage i mod en halv times udelukkende lytten til det fortalte levende ord. Vi kunne tage det helt roligt og slappe af og også nyde historierne selv. Eleverne elskede det, og Jens Peter tryllebandt dem med historier om Rolling Stones, langt hår og den første smag af cola.

Ved siden af mig sad en lille dreng på 6-7 år, og ind i mellem kunne jeg høre hans klukken af grin over de historier, som Jens Peter fortalte. Det kom helt nede fra maven. Hvilken herlig oplevelse at give eleverne. 

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

sådan bliver du verdens bedste historiefortæller

Lige ud af hovedet og uden bog 


Lige ud af hovedet og uden bog er en personlig beretning om et liv, et studie og en praksis som historiefortæller. Det er en håndbog med opgaver og øvelser, som kan hjælpe læseren på vej til at kunne videreformidle sine egne personlige historier. Lån den på biblioteket eller køb den her

© 2018, historiefortæller Jens Peter Madsen – Design by Dialogdesigneren.dk

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE