Lige ud af hovedet og uden bog

Lige ud af hovedet og uden bog er en personlig beretning om et liv, et studie og en praksis som historiefortæller. Det er en håndbog med opgaver og øvelser, som kan hjælpe læseren på vej til at kunne videreformidle sine egne personlige historier. Lån den på biblioteket eller køb den her

Jens Peter Madsen er en erfaren fortæller og underviser i fortælling. Det kunne jeg straks fornemme, da jeg gik i gang med bogen. At han så også har sprogfornemmelse og et stort formidlerhjerte gør "lige ud af hovedet og uden bog" til en oplevelse af de sjældne.  Der er rigtig mange gode tips til dig, som vil fordybe dig i fortællingens univers, hvad enten du vil anvende det i pædagogisk øjemed eller som underholdning.  Jens Peter Madsen har skrevet en gedigen håndbog til dig, som vil være en bedre fortæller. Jeg kan varmt anbefale “Lige ud af hovedet og uden bog".

SVEND ERIK ENGH

Med ”Lige ud af hovedet og uden bog” får den interesserede en forsmag på hvordan man kan se sig selv stå dér som fortæller – som det man drømmer om. Med overskud, gnist og sprudlende med anekdoter. Her får fortælleren in spe den gode fornemmelse i kroppen – den spændte følelse, som breder sig som varme, fordi det lykkes; De lytter. De lytter fordi jeg er en fortæller – fordi jeg har lært at fortælle. 

DITTE WÜRTZ

Bogen er godt skrevet og nemt tilgængelig også for fortælle novicen. Det er en meget æstetisk bog, som det er en glæde at tage frem og genlæse i, hvis man har brug for at opfriske teknikker.

ANNE C

Bogen handler om noget vi har tabt på vejen dertil, hvor vi er i dag - noget værdifuldt. Den mundtlige overlevering fra den ene generation til den næste. Den fortælleform, der mere end nogen anden giver plads til indlevelse, meddigtning, indre billeddannelse, fantasi - og empati. Men den overbeviser også sin læser om, at det tabte kan genvindes. Faktisk giver den en række gode hints om hvordan. Og håb om, at det virkelig kan lade sig gøre.

CARSTEN LEGAARD