Lige ud af hovedet og uden bog

Sådan bliver du verdens bedste historiefortæller

Et foredrag for foreningen, fortællergruppen eller personalegruppen, som allerede har gode oplevelser med at fortælle historier for hinanden eller for børn, unge eller ældre borgere – i skolen, institutionen eller i det frivillige sociale arbejde.

Jens Peter Madsen fortæller et udvalg af sine egne historier og demonstrerer den metode han anvender, når han fortæller sine historier ”Lige ud af hovedet og uden bog”.

“Det er let at fortælle historier efter denne metode,” siger historiefortælleren Jens Peter Madsen:

“Alle historier består af et ret begrænset antal billeder, og når du kender dem godt, så er det sådan set bare at fortælle det, som du ser i dit indre billede. Og med lidt øvelse, så kommer historien helt af sig selv. Ikke nøjagtig, som du kan læse den i bogen, men som du har hørt og oplevet den i din egen fantasi.”

Barndom på landet

Jens Peter Madsen fortæller og giver eksempler på, hvordan han mødte den mundtlige historiefortælling i sin egen barndom på landet Jylland, hos sine bedstemødre og hos lærerne i skolen. Han fortæller videre om, hvordan den mundtlige fortælling blev en metode og en inspiration i hans eget arbejde som seminarielærer og senere som professionel historiefortæller og underviser i fortællekunst.

Jens Peter Madsen har skrevet og udgivet bogen “Lige ud af hovedet og uden bog – sådan bliver du verdens bedste historiefortæller”. Et stort udvalg af hans historier er filmet og udgivet på internetforlaget Storybox.dk og på YouTube.

Foredraget kan suppleres med øvelser i metoden ”Lige ud af hovedet og uden bog”
– og kan indgå i et længere tidsforløb efter aftale.

Foredraget varer: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Transport: Statens takst
Kontakt: Email 
Telefon: +45 50460247

Her finder du løsblade om foredraget – klar til print, forsendelse eller skærmvisning