Lydromanen Samuel startede med en fortælleøvelse for 8 år siden “Steder kan fortælle historier” som jeg afprøvede i en gammel spansk by, som jeg opholdt mig i da jeg skrev på min bog “Lige ud af hovedet og uden bog”

Øvelsen viste sig, at være en god ide for mit eget vedkommende, da der dukkede en historie og senere en person op, som siden ikke ville slippe mig igen, selv om jeg fastholdt at det blot var en øvelse.

Personen viste sig at være Samuel, som siden viste sig at være en dansk skibsdreng, som ved et tilfælde havnede midt i den gamle by i begyndelsen af den Spanske borgerkrig i 1936.

Historien åbnede sig og foldede sig ud i et stort antal lokaliteter i den gamle by og hele tiden dukkede der grusomme og angstfyldte hændelser op, som hver for sig udgøres at et eller flere af romanens 59 episoder.

Lydromanen er en fiktion, som bygger på et mangeårigt engagement i den spanske borgerkrig og de godt 45 år som fulgte efter, hvor Franco regimet styrede Spanien med hård hånd og brutalitet.

Lydromanen er en ny genre, som bygger på den mundtlige fortællekunsts traditioner, metoder og udtryk, og som muliggøres af lettilgængelige video og lydmedier, som forefindes i mit hjemmestudie, hvor jeg selv står for lyd, lys og indspilning og kan gentage den mundtlige fremførsel til den har den form og det udtryk, som jeg ønsker.

Der er derfor ikke noget manuskript eller skriftligt tekst forlæg, men i stedet gentagen lokal research, foto, lydoptagelser og skitser, samt gentagen indspilning af lyd og video.

Jeg etablerede mit hjemmestudie i Coronatiden i 2020, hvor jeg ikke kunne komme ud og fortælle mine historier for et levende publikum. Det reddede mit gode humør og min fortællelyst, men jeg er bevidst om, at det ikke er og aldrig vil blive det samme som at stå ansigt til ansigt med et levende publikum.

‘Men det er en ny genre “digital historiefortælling” som i form af lydromaner, lydnoveller, lyddigte, lydessay m.m. vil få en meget stor betydning i fremtidens mobile og personlige medier.

Lydromanen Samuel er klippet, monteret og udgivet på Storybox.dk af redaktør, Carsten Legaard

Se mere om Lydroman Samuel her.

Se andre af mine arbejder med “digital historiefortælling” på internetsiden Storybox.dk

Lydromanen Samuel og andre af mine lydudgivelser, kan også fremføres for et levende publikum. Se mere på min hjemmeside

Det kunne også være ...

1960erhistorier

1960erhistorier

StorySlam

StorySlam
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}