Fortælletime DIREKTE

En meget gammel tradition, som fik nyt liv på internettet og sociale medier under Corona tidens nedlukninger og isolation. Vi har sendt en eller to gange om ugen  siden vinteren 2020 fra et simpelt hjemmestudie og gennem de sociale medier.

Vi sloges med medierne og deres begrænsninger. Vi lærte rigtig meget, og frem for alt fandt vi hele tiden plads til at fortælle en masse gode historier.

Fortælletime DIREKTE er kommet for at blive. Du kan træffe os i Facebook gruppen Fortælletime DIREKTE eller på Youtube - indtil udgangen af 2022 sender vi hver torsdag kl. 19 - 20.

Fortælletimen lever med dine bidrag, kommentarer og likes. De fleste gange inviterer vi en fortællende gæst - Måske har du lyst til at fortælle en historie.

Her kan du se et afsnit af Fortælletime DIREKTE

Fik du fortalt historier eller læst højt, da du var barn?


FOTO: ARD JONGSMA

Så ved du nok allerede, hvor dejligt det er, at give sig hen til en godt fortalt historie. Eller hvor skønt det er, at have stærke minder om alle de historier, remser eller sange, som du hørte en gang.

Det er den slags oplevelser du kommer til at mindes, når du lytter til et af historiefortæller Jens Peter Madsens foredrag.

Et foredrag består altid af mange gode og muntre historier, fortalt efter den gamle metode ”Lige ud af hovedet og uden bog”, som Jens Peter Madsen lærte at kende i sin egen barndom og skoletid i 1950erne og på højskole i vinteren 1969.

Den mundtlige fortællekunst er en hjertesag for Jens Peter Madsen, og han deler gavmildt ud af sine mange erfaringer. Vi kan alle blive bedre til at fortælle historier til familie, venner, børn, børnebørn, oldebørn ... de vilmed glæde samles om at fortælle og lytte til din fortælling.

Mundtlig fortælling var den brede befolknings skole, dannelse, underholdning og overlevelse i ”gamle dage”.


Og når vi igen dyrker historiefortælling i nutidens fortravlede hverdag, så kan vi altid finde lige netop den ro og fordybelse, som er så stor en mangel i mange menneskers liv i nutiden.

Mundtlig fortælling var den brede befolknings skole, dannelse, underholdning og overlevelse i ”gamle dage”. 

Click to Tweet

Historiefortæller Jens Peter Madsen er i hverdagen en stilfærdig bedstefar, som bor i den gamle skole i landsbyen Davinde på Fyn.


Han er også kendt som foredragsholder Jens Peter Madsen – en af landets travleste foredragsholdere, som underholder med sine fantasifulde historier og taler engageret om den mundtlige fortællings betydning i nutidens fortravlede hverdag.


I mange år var historiefortælling en vigtig del

af Jens Peter Madsens undervisning som

lærer og seminarielektor. I 2012 blev han kåret som Årets Fynbo for sin indsats for den mundtlige fortælling og det talte ord.


Fortælletraditionen har Jens Peter Madsen haft

med siden barndommen på landet i Jylland, hvor

hans bedstemødre og lærere læste højt og

fortalte historier, som det var tradition i datidens skoler og hjem.


Historiefortæller Jens Peter Madsen deler gladelig ud af et langt livs erfaring med mundtlig fortælling. Herunder kan du læse, hvordan ...

FOTO: ARD JONGSMA

Anna Mette Bladt

Anna Mette Bladt

Aftenskoleleder, foredragsholder

Jens Peter Madsen er en strålende fortæller, der tryllebinder sine tilhørere. Han har oplevet så meget - og mon det nu passer alt sammen? Kan varmt anbefales

Flere anbefalinger her ...

Jens Peter Madsen, komiker fra Odense

adDressE

Vandmøllevej 6. Davinde
5220 Odense SØ

sådan bliver du verdens bedste historiefortæller

Lige ud af hovedet og uden bog 


Lige ud af hovedet og uden bog er en personlig beretning om et liv, et studie og en praksis som historiefortæller. Det er en håndbog med opgaver og øvelser, som kan hjælpe læseren på vej til at kunne videreformidle sine egne personlige historier. Lån den på biblioteket eller køb den her

© 2018, historiefortæller Jens Peter Madsen – Design by Dialogdesigneren.dk