Min H.C. Andersen er et foredrag og en video serie af kendte eventyr på internetsiden Storybox.dk. Jeg genfortæller et udvalg af de eventyr, som blev mine yndlingseventyr i barndommen og jeg taler om de spor, som H.C.Andersen eventyr, sange og livshistorie satte i mit liv.

Jeg erindrer min farmors læsebog for grundskolen, hvor der blandt meget andet var flere af H.C.Andersens kendte eventyr. Jeg husker billedrige tegninger som hørte til eventyrene. Jeg erindrer også de meget billedskabende sange “Hist hvor vejen slår en bugt” og “Hvor skoven dog er frisk og stor” med flere. H.C.Andersen satte livsvarige spor i mit liv, helt fra den allertidligste barndom. I en årrække kom H.C.Andersen betydning ud på et sidespor, fordi jeg blev træt af de mange analyser og forklaringer, som jeg mødte i min studietid. Men i mit voksenliv i H.C.Andersens fødeby, Odense og som mundtlig historiefortæller, kom hans eventyr helt frem i opmærksomheden igen. Jeg opdagede, hvor mange og tydelige spor han værk havde sat i mit liv. Jeg begyndte at fortælle eventyrene og synge sangene igen, og jeg opdagede til min egen overraskelse, at jeg uden større besvær huskede mange af historierne så godt, at jeg kunne genfortælle dem “lige ud af hovedet og uden bog”

Jeg kom også til at undervise kinesiske studerende, som kom til Danmark for at studere dansk pædagogik og H.C.Andersen. Mange kinesere kender og værdsætter H.C.Andersens eventyr meget højt – Og i den forbindelse, begyndte jeg at studere den meget usædvanlige barndom, som H.C.Andersen havde i følge sine egne erindringer.

Det faldt derfor meget naturligt at begynde at genfortælle H.C.Andersen eventyr frit efter erindringen offentligt og jeg optrådte i en årrække sammen med min ven og kollega Carl Erik Lundgård med et program som vi kaldte “Vores H.C.Andersen” fra august 2018 – 2021

Jeg har fortsat dette arbejde med foredrag og fortælling fra 2021 under overskriften “Min H.C.Andersen”

I januar 2022 har jeg udgivet et album med 12 kendte H.C.Andersen eventyr i lyd og video på internetsiden Storybox.dk

Albummet er stillet gratis til rådighed for H.C.Andersen Børn og Unge Hospital i Odense.

Lyt gratis til alle historier og læs dem selv i din H.C.Andersen samling.

Det kunne også være ...

Sporjagt – Børn og billeder

Sporjagt – Børn og billeder

Fortællergaven.dk

Fortællergaven.dk
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}