1960erhistorier

1960erhistorier logo

1960erhistorier er 134 videoer med historier og beretninger fortalt af nogle af dem, som var børn og unge i 1960erne

1960erne har i eftertiden fået ry af at være ungdomsoprørets, hippiernes og pigtrådsmusikkens, men når man lytter til de mange historier og beretninger i samlingen 1960erhistorier, får lytteren et meget mere nuanceret billede af et årti, som på mange måder blev skelsættende i forhold børn og unges rettigheder, pigernes og kvindernes rettigheder og mange internationale konflikter og opgør.

Videoerne er produceret efter en ide af historiefortæller Jens Peter Madsen i samarbejde med journalist og videoproducent Carsten Legaard. Produktionen fik økonomisk støtte fra Undervisningsministeriets pulje af tipsmidler til fremstilling af nye undervisningsmidler.

Videoerne er til fri anvendelse til projekter og undervisningsforløb i skoler og uddannelsesinstitutioner, og kan hentes på playlisten 1960erhistorier.dk på Youtube.

1960erhistorier ‘live’

Fortælleren Jens Peter Madsen og andre af de medvirkende fortællere optræder gerne i levende fortælling – for andre som var øjenvidner til 1960erne, eller for børn og unge, som arbejder med dette årti i folkeskolen, på efterskole eller på højskole.

Jens Peter Madsen, telefon 50 46 02 47, formidler gerne kontakten.