1960erhistorier er 134 videoer med historier og beretninger fortalt af nogle af dem, som var børn og unge i ungdomsoprøret. 

1960erne har i eftertiden fået ry af at være ungdomsoprørets, hippiernes og pigtrådsmusikkens, men når man lytter til de mange historier og beretninger i samlingen 1960erhistorier, får lytteren et meget mere nuanceret billede af et årti, som på mange måder blev skelsættende i forhold børn og unges rettigheder, pigernes og kvindernes rettigheder og mange internationale konflikter og opgør.

Videoerne er produceret efter en ide af historiefortæller Jens Peter Madsen i samarbejde med journalist og videoproducent Carsten Legaard. Produktionen fik økonomisk støtte fra Undervisningsministeriets pulje af tipsmidler til fremstilling af nye undervisningsmidler. Se en af videoerne her;

Alle 134 Videoer er til fri anvendelse til projekter og undervisningsforløb i skoler og uddannelsesinstitutioner, og kan hentes på playlisten 1960erhistorier.dk på Youtube. Husk at angive kilde og link til playlisten.

Et udvalg af videoerne findes på Storybox.dk

1960erhistorier ‘live’

Fortælleren Jens Peter Madsen og andre af de medvirkende fortællere optræder gerne i levende fortælling – for andre som var øjenvidner til 1960erne, eller for børn og unge, som arbejder med dette årti i folkeskolen, på efterskole eller på højskole.

Se Jens Peter Madsens muntre foredrag “Fra genert bondedreng til hippie”

Det kunne også være ...

Storybox.dk

Storybox.dk

StorySlam

StorySlam
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}