Bare der ikke bliver krig igen. Foto Kris Møklebust

Foto Kris Møklebust

Foredraget varer: 2 timer
Honorar: 4 – 6.000
Kontakt: Email 
Telefon: +45 50460247

Foredraget kan bestilles som en fortælling "Bare der ikke bliver krig igen"
Varighed: 1 time
Honorar: 4 - 6.000

Dette foredrag streames

Dette foredrag kan I også få i en online udgave, som streames til jer og jeres medlemmer/borgere indenfor en aftalt tidsperiode. Online foredraget kan ses på alle nyere medier* og kan afrundes med spørgsmål og debat

* pc, tablet, smartphone og smart-tv

Bare der ikke bliver krig igen!

Det sagde min far tit i min barndom i 1950erne, særligt når det brændte på ude i verden med Ungarn, Suez, Cubakrisen og mordet på John F. Kennedy. Jeg havde ikke oplevet 2. verdenskrig personligt, men jeg kendte min fars frygt for at der skulle blive krig igen. Min far var ung under krigen, men han var ikke personligt involveret i krigshandlinger og han levede i et forholdsvist fredeligt hjørne af landet. Alligevel havde frygten for krigen påvirket hans liv meget.

I foredraget "Bare der ikke bliver krigen igen" genfortæller jeg nogle af de historier han fortalte og fortæller, hvordan hans frygt for krigen kom til at påvirke mit liv i barndommen og ungdommen.

”Er du en kujon – vil du ikke forsvare dit land” sagde min lærer, da jeg kom til at fortælle, at jeg ikke ville være soldat. Det var slet ikke noget populært standpunkt et sted og i en tid, hvor de fleste var i hjemmeværnet og glædede sig til at blive soldat.

Jeg fortæller mine historier for at lytterne kan erindre deres, og måske få lyst til at fortælle dem. Faren for krig eksisterer stadig i vores tid, og selv om det forekommer at være langt væk fra lille fredelige Danmark, så berører faren stadig rigtig mange danskere på forskellig vis. Det er godt at fortælle om og dele sin frygt for krigen med andre. OG ikke mindst, at dele sit håb om, at vi kan forhindre at det sker.

Bare der ikke bliver krig igen


Foredraget varer 50 minutter og efter en pause er der tid til spørgsmål og erindringer fra deltagerne, samt nok en historie eller to.

Det kunne også være ...

Barndom i 1950erne

Barndom i 1950erne

Du skulle have mødt min bedstemor

Du skulle have mødt min bedstemor
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}