Foredraget varer: 2 timer inkl. pause
Honorar:
4 – 6000 kr.
Kontakt: Email
Telefon: +45 50460247

Vil du vide mere om foredraget, så start videoen herunder, eller rul ned til den uddybende tekst.

Da bedstefar var dreng

Da bedstefar var dreng er et foredrag om glæden ved at fortælle historier til børn, børnebørn eller oldebørn. Historier om dengang du selv var barn.

Jens Peter Madsen fortæller et udvalg af sine egne muntre og livagtige barndomshistorier og i det hyggelige samvær omkring foredraget blomstrer lytternes egne barndomserindringer og fortællelyst.

Det er vigtigt at børn får fortalt mange historier. Det udvikler deres sprog og deres evne til at sætte ord på egne oplevelser og erfaringer.

En vigtig tilføjelse om dette foredrag

Mange andre arrangører vælger netop dette foredrag, fordi ...

  • de selv havde bedsteforældre, som fortalte om "gamle dage"
  • mange ældre liver op og morer sig, når de erindrer barndommen
  • det er foredragsholderens mest efterspurgte.

Oven i alt det gode for børnene, ja, så er det også meget sundt og livgivende for ældre mennesker, at erindre mere og fortælle flere historier.

Mere om foredragsholderen

Jens Peter Madsen har i et langt liv som lærer og seminarielektor anvendt og studeret historiefortællingens betydning for børns udvikling og han deler meget gerne ud af sine ideer og erfaringer i en efterfølgende samtale med deltagerne.

Historiefortælling giver børn noget, som undervisning og spil ikke kan give dem

Jeg nyder, når det lykkes at få børn til at lytte til mine historier om dengang jeg var dreng. Jeg nyder deres fantasifulde spørgsmål og kommentarer. Ikke mindst nyder jeg, når børnene selv får lyst til at fortælle, siger historiefortæller Jens Peter Madsen.
Jeg møder altid mange forældre, bedsteforældre og oldeforældre,

som har tilsvarende oplevelser med børn, børnebørn eller oldebørn. Andre synes det virker uoverskueligt og svært, ikke mindst i konkurrencen med nutidens moderne spilleapparater.
Mange af nutidens børn er ikke vant til at få fortalt historier, sådan som mange ældre mennesker har oplevet det i deres egen barndom.

Når vi alligevel insisterer på at fortælle historier eller læse op, så giver vi vore børn, børnebørn eller oldebørn værdifulde oplevelser og erfaringer. Det drager de stor nytte af, når de leger, lærer og er sammen med andre børn og voksne i institution, skole og samfund.


Tags

bedste, bedstefar, bedsteforældre, bedstemor


Det kunne også være ...

Min H. C. Andersen

Min H. C. Andersen

Jeg vidste hvor Paradisets Have lå

Jeg vidste hvor Paradisets Have lå
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}