Jens Peter Madsen - Joergen Dickmeiss

Husker du? Foto: Ard Jongsma

  • Jørgen Dickmeiss, Spillemand og folkemusiker (violin, sang, guitar) 
  • Jens Peter Madsen, Historiefortæller og tidligere seminarielærer

Tid: 1 – 2 timer efter aftale
Pris: 5 - 7000 kr

Kontakt: Email
Telefon: +45 50460247


"Jens Peters historier bringer minderne frem" 
Historiefortæller Jens Peter Madsen er Demensven i Alzheimerforeningen og begrunder sin beslutning om at være demensven:
"En af de bedste gaver, du kan give andre mennesker, er en god historie. Selv giver han dem til ældre med demens, når han besøger plejehjem i sit lokalområde, for at fortælle om dengang …"

Læs artiklen

"Jørgen og Jens" Husker du? - bidrager til AOF, Center Odenses, udviklingsprojekt "Plejecentrenes Kulturkasse" i 2023

Takket være en bevilling fra Udviklingspuljen til Folkeoplysning får 6 plejecentre i Odense, Kerteminde, Nyborg, Nordfyn, Middelfart og Assens kommune tre gratis kulturtilbud i 2023 som pilotprojekt for "Plejecentrenes Kulturkasse" - Plejecentrene er udvalgt, men andre plejecentre og dagtilbud for ældre og handicappede - kan tilslutte sig eller få flere oplysninger om projektet "Plejecentrenes Kulturkasse" hos Gitte Overgaard, AOF Center Odense.

Husker du? -               Fortæl gode historier      

En forestilling med sange, musik og historier, som vækker både minderne og nutiden til live

De fleste af os bliver mere glemsomme med alderen. Og et stadigt større antal af os bliver ramt af demens eller anden henfald af hukommelse og mentale færdigheder.

Men vi kan alle erindre meget mere end vi tror, særligt det som skete tidligt i vores barndom og ungdom. Det er for de fleste af os forbundet med stor glæde, at genkalde netop disse erindringer.

Jørgen og Jens sætter gang i erindringerne med et muntert program af melodier, dansetoner, kendte historier, sanseøvelser og fællessange.

Programmet er henvendt til ældre borgere, pårørende og personale, som har brug for oplevelsen og inspirationen til at sætte gang i erindringer og livsglæde.

Programmets sange og sanseøvelser tilpasses årstidens og højtidernes ( jul, påske, fastelavn) sange, erindringer, dufte m.m. efter nærmere aftale.

Vi har mange gode erfaringer med at optræde for demente, deres pårørende og personale på plejecentre og dagtilbud.

OK Aktiv og Rehabilitetsleder Vinnie Skovkjær engagerede "Husker du" til at optræde for 15 dag - og døgntilbud for demente i Odense kommune i november - december 2021 - Udtalelser fra medarbejderne:
- De var super gode
- God musik/fortælling
- Var super gode til at inddrage og se beboerne
- De sprede glæde/varme/smil/genkendelighed

Vi har senere optrådt i Plejecenter, Sifgården Viby J, Davinde Kirke, Brenderup Aktivitetscenter, Stubbekøbing Plejecenter, Daghjemmet Enggården Dragør, Kirke Stillinge Plejecenter, Nederbylund, Tørring, Nymosehave, Sognevej, Gentofte.

Offentligt arrangement, Ferritslev Fritidshus, 24. april 2024, kl. 14 - 16 Bestil billet

Nyt program "De små synger"
Vi spiller og synger et udvalg af sangene og fortæller erindringer om den gang vi mødte den kendte sangbog i 1950 - 60ernes skole. Vi får genkendelsens begejstring og erindringer til at blomstre. Den kendte sangborg "De små synger" udkom første gang i 1948.


Tags


Det kunne også være ...

Barndom i 1950erne

Barndom i 1950erne

Du skulle have mødt min bedstemor

Du skulle have mødt min bedstemor
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}