Jens Peter Madsen. Fotograferet af Ard Jongsma

Jens Peter Madsen. Fotograferet af Ard Jongsma

Foredraget varer: 2 timer
Honorar: 4 – 6.000
Kontakt: Email
Telefon: +45 50460247

Har du selv en historiefortæller i maven, så
gå ikke glip af denne

Fortæl de gode historier

Sådan kan du ændre din egen livshistorie

Historiefortæller Jens Peter Madsen fortæller et udvalg af sine mest muntre livshistorier og viser hvordan livsglæde, humor og det gode liv vokser, når man begynder med de gode historier.

Det er historier om hverdagslivets udfordringer og muligheder i barndom, ungdom og voksenliv. Historier som de fleste vil genkende fra deres eget liv.

Mere om dette foredrag

Du bestemmer selv, om du vil starte med at fortælle ”de gode historier” eller du vil starte med de dårlige.

Mange mennesker bliver fanget af personlige historier, som er negative og destruktive for dem selv. ”Jeg er altid uheldig”. ”Ingen bryder sig om mig”. ”Jeg kan ikke få rigtige venner”. ”Jeg har altid ondt”.

Når den personlige historier bliver negativ og destruktiv, kan mange falde hen til kun at opleve ting som bekræfter denne foretrukne –negative – historie.

Det kan vi selv ændre på, og vore venner kan hjælpe os på vej. Spørgsmålet er: Kan du huske engang, hvor det var anderledes? For eksempel engang hvor du følte dig heldig. Engang hvor du mødte en som brød sig godt om dig. Engang hvor du ikke havde ondt …

Vedkommende vil sandsynligvis mene, at det blot var en undtagelse, men når vi beder vedkommende fortælle om dengang og spørger interesseret til personen, situationen og hændelsen, så kommer de fleste i tanker om flere positive tilfælde.
 
Når vi fortæller vores gode historier, om dengang hvor vi følte os værdsat, anerkendt eller heldig, så kommer de fleste af os i tanker om flere lignende situationer.
 
Vi gør det ikke for at glemme de dårlige historier, men for at huske de gode historier. Og fordi de gode historier ofte er dem som giver os flest handlemuligheder i fremtiden.

Mere om foredragsholderen

Jens Peter Madsen har arbejdet med og undervist i den fortællende (narrative) metode i pædagogik, læring og socialt arbejde i en årrække som seminarielærer og underviser i narrativ teori og metode. Han har fortalt og anvendt sine egne ”gode historier” i et langt liv som mundtlig historiefortæller.


Tags


Det kunne også være ...

Du skulle have mødt min bedstemor

Du skulle have mødt min bedstemor

Barndom i 1950erne

Barndom i 1950erne
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}