Varighed: 30 minutter
Honorar:
Efter aftale
Kontakt: Email 
Telefon: +45 50460247

Fortællingen kan bestilles som foredrag. Her forbindes den med et oplæg om at genfinde og fortælle sine egne yndlingshistorier

Varighed: 2 timer inkl. pause
Honorar: 4 - 6.000 kr.

Lille Claus og Store Claus

En munter og fantasifyldt genoplevelse af eventyret om ”Lille Claus og Store Claus” – som historiefortæller, Jens Peter Madsen hørte og oplevede den som barn.

Genoplevelsen – med egne ord – lægger op til et foredrag, som handler om at erindre og genfortælle sin egen barndoms yndlingshistorier.

Nogle historier, som vi får fortalt eller læst op i barndommen, brænder sig af forskellige grunde fast i erindringen. Og mange kan uden større besvær erindre deres egen barndoms yndlingshistorie.

Derfor er det vigtigt ...

  • at dyrke livsmodet og fantasien gennem hele livet
  • at se muligheder og udveje, lige som Lille Claus
  • at give plads til det gode grin

Jens Peter Madsen har gennem et langt liv som lærer og historiefortæller brugt løs af de mange historier, skrøner, remser, vittigheder o.a., som han fik fortalt som barn, og som satte sig i hans erindring som skønne fantasibilleder, fyldt med morskab, trøst, visdom og livsmod til et søgende og fantasifuldt barn.

H.C. Andersen, som skrev historien ”Lille Claus og store Claus” i 1835, har selv hørt historien, da han var barn – eller en anden, som mindede om den, hævder Jens Peter Madsen. Hvorfra skulle han ellers kende den fantastiske barnlige fryd og glæde og ”at selv en lille og svag kan snyde en stor og stærk”, som han så mesterligt gengiver i historien.

Nutidens og fremtidens børn vil også finde deres yndlingshistorier blandt de
mange film, video og spil historier, som


de har adgang til gennem de moderne medier. Og det er fint nok, mener Jens Peter Madsen.

Men det er ikke tilstrækkeligt. Børnene har også brug for, at deres egne forældre, bedsteforældre, oldeforældre og andre voksne fortæller dem historier. Det er en god ide, at starte med de historier, som var barndommens yndlingshistorier. De betød noget særligt den gang og kan også komme til at betyde noget særligt for vore egne børn, børnebørn eller oldebørn.

Når vi fortæller dem vore egne historier, hjælper vi dem med at skabe mening og sammenhæng i tilværelsen. Vi lærer dem at lytte og udvikle deres sproglige færdigheder. Og ikke mindst skaber vi dialoger og bærende relationer på tværs af generationer.

Dette foredrag giver lytterne inspiration og ideer til, hvordan deres egen barndoms yndlingshistorier kan få nyt liv og blive til skønne oplevelser for deres børn, børnebørn eller oldebørn.


Tags


Det kunne også være ...

Min H. C. Andersen

Min H. C. Andersen

Da bedstefar var dreng

Da bedstefar var dreng
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}