Danmarkshistorie fortalt som i gamle dage

Otto Bache, De sammensvorne rider fra Finderup

Foredraget varer: 2 timer
Honorar: 4 – 6.000
Kontakt: Email 
Telefon: +45 50460247

Dette foredrag streames

Dette foredrag kan I også få i en online udgave, som streames til jer og jeres medlemmer/borgere indenfor en aftalt tidsperiode. Online foredraget kan ses på alle nyere medier* og kan afrundes med spørgsmål og debat

* pc, tablet, smartphone og smart-tv

Danmarkshistorie fortalt som i gamle dage

Et foredrag om den mundtlige fortælling i skolen før og nu

”Jeg kan fortælle Danmarkshistorie, som mange lærere gjorde i gamle dage,” siger Jens Peter Madsen. Han oplevede traditionen i sin egen skoletid for 60 år siden ...

“Når min lærer fortalte om Mordet i Finderup Lade, Danehoffet på Nyborg Slot, Dronning Dagmar, Niels Ebbesen og alle de mange andre dramatiske historier, som danmarkshistorien er rig på, så sad vi der med åben mund og polypper. Vi blev direkte vidner til danmarkshistorien og vi frydede os over, at der var børn med i historierne, som hed Ole og Niels lige som os”

Det var måske ikke præcis den historie, som man kunne læse i bøgerne, men det var levende historier, som var fyldt med drama, spænding og sanserige billeder.

“Det mærkværdige er, at jeg ikke blot husker historierne nu mere end 60 år efter, men at de billeder, som jeg ser for mit indre blik, er fyldt med detaljer, navne, årstal og stednavne”

Mere om dette foredrag

Foredraget lægger op til en samtale om alt det, som mange ældre danskere fik med fra barndommens fortællende skole. Det handler om den betydning det har haft for deres erindring og for interessen for bibelhistorie, danmarkshistorie, naturhistorie og de øvrige skolefag, hvor den mundtlige fortælling spillede en central rolle. 

Mere om foredragsholderen

Jens Peter Madsen har gennem et langt liv som lærer og seminarielærer, arbejdet for at nutidens børn også skal møde mundtlig historiefortælling i deres skoler, institutioner og hjem som en vigtig vej til læring og personlig dannelse.


Tags


Det kunne også være ...

Du skulle have mødt min bedstemor

Du skulle have mødt min bedstemor

Da bedstefar var dreng

Da bedstefar var dreng
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}